Diensten

Import

Wanneer u goederen invoert van buiten de Europese Unie vergeet dan vooral uw importformaliteiten niet! ECA kan hiervoor de nodige aangiftes verzorgen en u bijstaan bij mogelijke controles door de douanediensten. Wij bezorgen u ook een overzicht van de mogelijke rechten die u dient te betalen bij invoer.

Export

Bij het exporteren van goederen buiten de Europese Unie zijn wij u eveneens van dienst.
Wij verzorgen uw exportaangifte, verlenen assistentie bij controles en zorgen voor de opvolging van uw uitvoerbevestiging.

NCTS – Transit

Ook voor goederen onder douanetoezicht die nog niet in het vrij verkeer gebracht zijn kunnen wij voor u aangiftes voorzien. Via het NCTS systeem sturen wij de aangiftes elektronisch in, en onze software is gelinkt met de meeste terminals, zodat de aangifte ook vlot beschikbaar is voor uw transporteur.

Fiscale vertegenwoordiging

Geen vertegenwoordiging in België? ECA kan voor u optreden als fiscaal vertegenwoordiger!

Aangifte gevaarlijke goederen

U levert gevaarlijke goederen aan in de Antwerpse haven? Vergeet dan ook zeker niet de aanmelding bij de havenkapiteinsdienst. Zo bent u in orde met de Havenpolitieverordening en de Havenonderrichtingen van de havenkapitein. Bezorg ons de details van uw zending en wij voorzien in de aangifte!

Entrepotbeheer

Een entrepot kan een zeer handige oplossing zijn voor het tijdelijk onderbrengen van uw goederen in afwachting van een verdere bestemming, de daaraan gekoppelde administratie en voorraadbeheer mag echter niet onderschat worden! ECA kan u assisteren om deze entrepotadministratie voor u mee te beheren, of kan de volledige administratie voor u automatiseren en overnemen.

AEO begeleiding

Het behalen van een AEO vergunning kan een belangrijke troef zijn bij het handel drijven op internationaal vlak. Vaak zijn vereenvoudigde douaneprocedures enkel mogelijk voor bedrijven die in het bezit zijn van een AEO vergunning. Het behalen van zo’n vergunning is vaak tijdrovend en arbeidsintensief. ECA kan u assisteren bij uw aanvraag, en bij de doorlichting van uw eigen procedures en activiteiten om op die manier op een vlotte manier een AEO vergunning te bekomen.

Claims afhandeling

Een geschil met douanediensten? Een dossier niet gelopen zoals het hoorde? ECA bekijkt graag samen met u de mogelijkheden om dit op een correcte manier op te lossen met aandacht voor zo min mogelijk extra kosten. Wij staan u bij in uw contacten met de douaneadministratie en beheren uw claimsdossier.

Consultancy

Specifiek douaneadvies nodig? Op zoek naar een optimaal douaneproces om uw goederenstroom vlot te laten verlopen? ECA zoekt mee naar een constructieve oplossing die u tijd en geld kan besparen!